חומש בראשיתפרשת וישב

פרשת וישב- חלומות של תקווה

תשע"ז

"שמעו נא החלום הזה אשר חלמתי…" (בראשית לז, ו) אומר יוסף לאחיו.

מהו החלום של יוסף שהוא היה מוכן למסור את נפשו עליו? מה הם החלומות שלנו שאנחנו מוכנים להילחם למענם? הרבה פרשנים דיברו על החלום (ראה לדוגמא בספר משנת החלומות), רוצה אני לתת בשורות אלו פרשנות חינוכית למילה "חלום".

חלום זה פסגת המאוויים של האדם, הגלויים, ואולי גם הצפונים.

חלום הוא איזושהי פסגה ברום הסולם שהאדם נדרש ללחום הרבה כדי להגיע אליה.

ולכן אותיות 'חלום', זה כמו אותיות 'לחם', מלחמה. כדי להשיג את החלום צריך להתאמץ.!

כדי להשיג את הלחם (אותיות 'חלום'), המסמל את הפרנסה, צריך לעבוד קשה!

לפעמים צריך גם לשמור את המלחמה לזמן מתאים, כמו שכתוב בהמשך הפרשה: "ואביו שמר את הדבר", לא תמיד הזמן הוא מתאים לעשות הכל כאן ועכשיו.

'חלום' אותיות 'מלח'. מלח תפקידו לשמור להרבה זמן, להמליח. עד כדי כך שהגמרא אומרת שמלח ממון חסד או חסר, דהיינו: הדבר ששומר את הכסף זה דווקא נתינת הצדקה, זה דבר ששומר אותו להרבה זמן. , וזהו החיסכון הטוב ביותר. (ראה אור התורה של הצמח צדק, ויקרא א עמוד רל-רלא).

ואולי גם לפעמים צריך 'חמלה' ו'מחילה' (אותיות חלום). לפעמים צריך להפסיק לחלום על המלחמה בשלב זה, ולוותר על חלק מהחלומות, למחול על חלק מהרצונות ולא להילחם עליהם בזמן הקרוב, כי בוא יבוא יומם, בוא יבוא זמנם, כי לכל זמן ועת.

וזה מה שעושים המלחים, כשהם חותרים להגיע אל היבשה, אל המטרה. המלח עובד קשה, נלחם עם הגלים, עם איתני הטבע, כדי לנווט את דרכו לחלום שלו, לפסגה, למגדלור שהוא רואה מרחוק. וזה החלום.

יוסף אומר לאחיו "שמעו נא החלום אשר חלמתי", ואז הם מבינים ואומרים לו: "המלוך תמלוך עלינו?" זה החלומות שלך? זה השאיפות שלך? "ויוסיפו עוד שנוא אותו". אבל מגלגל הקב"ה את כל הירידה למצרים, את כל הסיפור. וחלומותיו של יוסף מתגשמים. יוסף נלחם למען מה שהוא חושב צדקת דרכו, הגשמת חלומותיו.

נברך את עצמנו בחלומות טובים, חלומות של החלמה ותקווה, לעצמנו, למשפחתנו, ולסובבים אותנו.

עוד מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button