בפרשה מוזכרת ברכת הכהנים:
"וידבר ה' אל משה לאמר: דבר אל אהרן ואל בניו לאמר: כה תברכו את בני ישראל, אמור להם: יברכך ה' וישמרך. יאר ה' פניו אליך ויחונך. ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום. ושמו את שמי על בני ישראל ואני אברכם" (במדבר ו פסוקים כג-כז).
ברכת הכהנים היא ברכה גדולה וחשובה שבחר הקב"ה לברך אותנו דרך הכוהנים. בברכה זו יש שלושה פסוקים קצרים הכוללים שישים אותיות. אומרים חכמים שזו הברכה ששלמה סיבב בה את עצמו, כלשון הפסוק: "הנה מיטתו שלשלמה, שישים גיבורים סביב לה" (שיר השירים ג, ז) הוא חקק על המיטה שלו לשמירה את ברכת הכהנים, וכל אות שבה הוא גיבור ששומר עליו.
בברכה זו אומר רבי חיים פלאג'י (בספרו כף החיים סימן טו סעיף עח, ועיין עוד בחסד לאברהם ב, סג, ובספר אוצר עדן הגנוז לרבנו אברהם אבולעפיה בחלק ג סימן ס) יש 7 טובות הבאים לאדם: 1. חכמה (יברכך) 2. בנים (וישמרך) 3. חיים ובריאות (יאר פניו אליך) 4. חן וכבוד (ויחונך) 5-6. עושר וממשלה (ישא) 7. שלוה (וישם לך שלום).
הברכה כתובה בלשון יחיד: 'יברכך', 'ישמרך', 'יאר ה' פניו אליך', 'ישם לך שלום', אבל היא ברכה על כל עם ישראל. אומר הפרשן בספר 'מעם לועז': ללמדך שכל הברכות הללו חלות וישרו אך ורק שבני ישראל נמצאים באחדות. שישים ריבוא נשמות ישראל שמרכיבות את המספר היסודי של הנשמות בעם ישראל, מקבלות את כל הברכות כשיש אחדות. כשיש אחדות יש ברכה, וכולם נחשבים כאיש אחד.
כך גם חותמת הברכה במילה 'שלום'. אומר רבי שמעון בן חלפתא (סוף מסכת עוקצין): "לא מצא הקב"ה כלי מחזיק ברכה לישראל אלא השלום, שנאמר: "ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלום" (תהילים כט, יא) השלום הוא כלי שמחזיק את הברכה. ברכת הכהנים, שישים האותיות הללו, צריכים כלי, וכשיש כלי שמחזיק אותן יש ברכה.
מה אומרת הברכה? 'יברכך' – כל הברכות כלולות במילה 'יברכך': יברכך בגשמיות, יברכך ברוחניות, יברכך בעולם הזה, יברכך בעולם הבא. אבל ברכה טובה של שפע שמשפיע הקב"ה צריכה שמירה, לכן ממשיכים "וישמרך" – ה' ישמור שהברכה תישאר, ישמור מן המזיקים, הגשמיים בעולם הזה, והרוחניים בעולם הזה ובעולם הבא. לכן 'יברכך' ו'ישמרך' קשורים יחד. וכן ה' ישמור את נפשך שהיא הדבר הכי חשוב, שמירה מצד יצר הרע. ה' ישמור את ההבטחה, את הברית שנשבע לאבותיך, ישמור את הנפש בשעה שהיא יוצאת מהגוף. השמירה של הקב"ה עלינו היא שמירה תמידית, שמירה הכרחית, היא שמירה שתחזיר את הברכה.
הפסוק השני בברכה הוא: "יאר ה' פניו אליך ויחונך". יצא ממנו אור אליך, אור של ילדים, של צאצאים שיאירו את העולם באור תורה ואור מצוות. אור זה המתנה הגדולה ביותר שיש בעולם: "נר מצווה ותורה אור" (משלי ו, כג) אור השכינה, אור התורה. "ויחונך" פירושו יתן לך חן. או בלשון הפרשנים: יתן לך "חניית שכינה". 'חן' מלשון 'חנייה', השכינה תחנה בתוכך. חן בברכות, חן לבריות וחן לשמים. אמרו חכמים שבתלמוד תורה "דבריו של אדם נשמעים אם יש לו חן", נשיאת חן בעיני המקום ונשיאת חן בעיני הבריות זו הברכה הגדולה.
"ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום" – הרי אין צדיק אשר לא יחטא. אף על פי כן הקב"ה יקבל את התשובה והסליחה שלנו, ישא אלינו פנים וישם לנו שלום, לפנים משורת הדין. באו המלאכים ושאלו את הקב"ה: "למה אתה נושא פנים לעם ישראל? הרי העדת בתורתך שאינך מקבל שוחד ואינך נושא פנים!". אומר להם הקב"ה: "איך לא אשא להם פנים? איך לא אוותר להם, כשהם גם נושאים לי פנים ועושים לפנים משורת הדין?". נברך את עצמנו שנזכה לברכה גדולה עד בלי די, אמן.